Workshops koffie van boon tot kop

Kijk je altijd vol bewondering naar onze Baristi en zou je zelf ook wel willen weten hoe koffie nou gebrand wordt en hoe je zelf de perfecte espresso zet? In onze Stadskoffiebranderij en workshopruimte direct naast ons Restaurant & Espressobar kunnen wij verschillende workshops verzorgen, waarbij we je alles kunnen vertellen over bijvoorbeeld de geschiedenis van koffie en hoe je te werk gaat als Barista. Leuk als bedrijfsuitje bijvoorbeeld, of samen met je beste koffie-vrienden.

Tijdens onze workshops word je meegenomen in de wereld van koffie. We nemen je mee naar waar het allemaal begon, de herkomst van koffie, en laten zien hoe je groene koffie bonen brand. Vervolgens gaan we samen kijken naar hoe je nu de perfecte espresso zet en hoe je bijvoorbeeld melk schuimt voor dé perfecte cappuccino. Voor je het weet voel je je een echte Barista.

BARISTA workshop
Altijd al een goede thuis Barista willen worden? Dan is deze workshop echt iets voor jou. Onze barista neemt je mee op reis door de wereld van de koffie. Van plant tot boon, je krijgt de complete basis mee om de perfecte espresso’s te kunnen maken.

In deze workshop leer je naast de basis over koffie ook hoe je je molen op de juiste manier moet afstellen, de geheimen voor een goed gebalanceerde espresso en leer je hoe je de melk perfect opschuimt voor een lekkere cappuccino.

Duur: 2,5 uur
Prijs 1 – 4 personen € 220,00
Daarna € 45,00 extra per persoon (max. 12 personen)
Grotere groepen in overleg.

LATTE ART workshop
Wil je iemand verrassen met iets moois? Of wil je juist laten zien wat voor skills je in huis hebt? Dan is deze workshop echt iets voor jou. Met de workshop Latte Art haal je je innerlijke kunstenaar naar boven.

Onze Barista leert je de juiste technieken voor het opschuimen van de melk en geeft je de basis mee voor het schenken van de 3 meest bekende figuurtjes. Een hartje, een rosetta en een tulp. |Wie ga jij verrassen met een heerlijke cappuccino die er ook nog eens geweldig uitziet?

Duur: 3 uur
Prijs 1 – 4 personen € 380,00
Daarna € 85,00 extra per persoon (max. 8 personen)
Grotere groepen in overleg.

SLOW COFFEE workshop
Filterkoffie.  Iedereen kent het, maar wat is nou het geheim van een goede filterkoffie?
En op welke manieren van je het allemaal zetten?

Bij deze workshop leert onze Barista je de geheimen van een goede  filterkoffie, evenals diverse zetmethodes, zoals een Chemex of een Aeropress. Ook leer je hoe je koffie moet ‘cuppen’, oftewel proeven. Aan het einde van de workshop ken je de voordelen en werking van diverse methodes en heb je de juiste handvaten om thuis goed te kunnen experimenteren.

Duur: 2,5 uur
Prijs 1 – 4 personen € 220,00
Daarna € 45,00 extra per persoon (max. 12 personen)
Grotere groepen in overleg.

Natuurlijk kan je al onze workshops ook combineren met een mooie lunch of een heerlijk Portugees diner in ons restaurant! Vraag naar de mogelijkheden.

Zie je jezelf al achter de machine staan? Waar wacht je nog op.

Meer informatie
workshop
workshop
workshop